Medlemsbrev Mars-17

Mountain View

Mars - 2017

GOLFSÄSONGEN NÄRMAR SIG! …även om det inte går att tro just nu….

Det märks att april är i antågande. I morse var det blå himmel, strålande sol och runt tre minusgrader. När jag nu tittar ut genom fönstret, kl. 16, faller snön sakta ner från en gråvit himmel, det verkar blåsa lite också. Riktigt aprilväder med andra ord.
Ett vårtecken som visat att golfsäsongen närmar sig var årsmötet som gick av stapeln i söndags. Runt 25 personer sökte sig till klubbstugan. Det blev både årsmöte, information och lite fika innan alla rullade hemåt. Dom flesta för att slå sig ner i soffan och titta på hockeymatchen mellan Mora och Leksand. Där Mora spelade bra vilket Leksand inte gjorde, tyvärr.
Årsmötet löpte väl och styrelsesammansättning samt organisationsplan finns nu att studera på hemsidan under ”klubben/organisation”. Där finns också kontaktuppgifter till samtliga.
På förslag från styrelsen beslutade stämman enhälligt att införa ett höstårsmöte utöver det vårårsmöte som redan äger rum.

I korta drag kan sägas att den ekonomiska redovisningen visar på ett bättre resultat än tidigare år tack vare olika insatser som gjorts, bl.a. det medlemsbidrag som medlemmar bidragit med, lyckosamma maskinaffärer, förbättrade avtal och ett gediget underlag, en budget som arbetats fram och som klubben kan förhålla sig till. Utveckling och förbättring av banan har gjorts/håller på att göras. Nämnas kan att övningsbunkern flyttats till ett säkrare ställe vid rangen. Dammen blir större allteftersom Lars gräver. Det blir en trevlig avslutning med varierat inspel på nians green tillika en vattenreservoar som inte behöver fyllas på lika ofta. Tillsammans med de luftvärmepumpar som installerats i maskinhallen ger det långsiktigt en ekonomisk besparing.

Organisationsplan med olika arbetsområden har arbetats fram. Likaså har styrelse, personal, rådgivare och arbetsgrupp arbetat fram en profilering för TBGK där visioner, motto och profilering visar vad klubben står för. Den kan ses på startsidan och är ett signum för klubben.

En kalender för 2017 finns upplagd i startmenyn under just ”kalender”. Där finns grillgolf, tävlingar, arbetsdagar och mötestider för styrelse och arbetsgrupp inlagda.
Apropå grillgolfen är det i år uppdelat vilka kommittéer som ansvarar för grillgolfen och när de gör det. Det syns också i kalendern.

Tillsammans med Svenska Golfförbundet och övriga Sverige satsar klubben på en gemensam upptakt! GOLFENS DAG – den 20 Maj! Golfklubbar från norr till söder har upptakt på samma dag! Temat är dubbelt upp! Tanken är att varje medlem tar med sig en kompis som inte är golfspelare, har en trevlig dag tillsammans med upptakt, spel, prova på golf.
Planering är på gång och mer information och program kommer längre fram i april. Men boka redan nu in GOLFENS DAG DEN 20 MAJ!!!!!

Styrelsen och arbetsgrupp/ Marie vid tangentbordet.