Medlemsbrev 2017-04

Mountain View

April-2017
April månad är slut och maj visar sig från sin bästa sida just idag, den 1 Maj. Med glatt engagemang har några seniorer slutfört arbetet med carporten. Gavlarna är satta på plats och golfbilarna står tryggt och säkert bakom klubbhuset. Det blir enklare för alla som hyr golfbilar. Bara att knata runt hörnet och hämta en bil! Dessa seniorer har också röjt sly och öppnat upp området runt klubbstugan! Vilket härligt engagemang!

En övnings bunker vid rangen börjar ta form. Bollautomaten är flyttad och står nu i anslutning till pumphuset. Den kommer också att utrustas med en kortläsare så att det blir fullt möjligt att betala med kontantkort. Delar av banan har blivit mer lättskött då diken har fyllts igen. Mer solljus omgärdar och torkar upp marken då många stora träd samt sly runt parkeringen och på andra ställen har tagits bort. Det är en ljus och en mer öppen yta runt parkering och klubbhus som medlemmar och besökare nu möter. Ja, det är full aktivitet på och runt banan. Även förbättringar i serveringsutrymmet/köket kommer att göras innan det är säsongsöppning. Det är främst lite uppfräschning med målning och förbättrad logistik som ska göras.

Samarbetet mellan golfklubbarna runt Siljan börjar ta form och har redan resulterat i ett erbjudande för fullvärdiga medlemmar. Under hela säsongen, alla dagar i veckan efter kl.13 går det att spela för en greenfee avgift på 100 kr. Det gäller på Rättviks GK, Mora GK, Sollerö GK, Leksand GK och Tällbergs GK! Juniorer spelar för 20 kr! Vid frågor om detta kontakta [email protected]

På hemsidan är det några nyheter. För enkelhetens skull kan du nu lätt nå svenska golfförbundets hemsida (www.golf.se) och Dalarnas golfförbunds hemsida (www.dalagolf.se). Klicka på deras logo på startsidan så länkas du dit. TBGK har även fått en Facebooksida som heter Tällbergsbyarnas GK. Den finns länkad på startsidan och för tillfället finns många bilder upplagda från den gångna säsongen 2016. Roligt att se tillbaka på! Bilderna påminner mig om att vädret var strålande på varje tävling som var under säsongen. Helt otroligt och underbart!
Men som sagt, nu är snart en ny säsong här och redan den 13 Maj kl. 9 är det samling för säsongens första arbetsdag! Var redo för en rolig dag där vi träffas och förenar nytta med nöje!

Gemensam upptakt blir det den 20 Maj på GOLFENS DAG! TBGK och närmare 300 klubbar från norr till söder har upptakt samma dag! Varje medlem tar med sig en kompis/vän/släkting som är nyfiken på att prova golf och delta i andra aktiviteter som klubben ordnar. Programmet kan du se under fliken ”Golfens dag”.

En påminnelse till er som väntat med att betala in årsavgiften, Vänligen gör det omgående!  Är det så att du bestämt dig för att inte fortsätta som medlem var vänlig och meddela det via mail, [email protected]    

Med vänlig hälsning / Styrelsen