Medlemsbrev Maj-2017

Mountain View
Nu är golfsäsongen äntligen här!!! Dags att spela golf och njuta av tillvaron!

De tre senaste veckorna har det formligen exploderat av grönska både i naturen och på golfbanan. Det är roligt att konstatera att banan har klarat den här vintern och kalla våren bättre än många omgivande banor. Golfsäsongen på gång ordentligt. Greener och fairways är gröna och välkomnar till spel! Som vanligt skriver alla in sig, gäster som medlemmar, och varför inte boka tid på min golf? Det är ju enkelt och smidigt.

Vi hälsar Roger Prästberg, Kristina Stenhols (Kricko),Kerstin Nygårds och Tina välkomna till golfklubben i sommar. Roger arbetar tillsammans med Lars. Tillsammans kommer de att ha koll över maskinutrustning, klippning och diverse annat som hör till banarbetet. Kricko och Kerstin tillsammans med ideella krafter rustar för en servering med hembakat fikabröd, läckra smörgåsar och lättare förtäring! Fram till midsommar har kansli och servering öppet på vardagar mellan 16 – 18 och helger 10 – 18. Därefter är det öppet 10-18 alla dagar framtill sista augusti.

Senaste tillskottet till banans utformning är en förändring vid hål 9. Där ståtar nu dammen med en större och tjusigare fontän än tidigare. Den skapar verkligen en känsla av sommar och skapar en rofylld atmosfär runt klubbhuset. Lyssna och njut av det porlande ljudet medan ni gör ett par…! Eller birdie…! Eller Hole in One…! Inom kort kommer också 9.ans hål att utrustas med ett extra överraskningsmoment för den som önskar utmana sig själv….!

Känner ni någon som är intresserad av att ta Grönt kort!? – I sommar erbjuder TBGK kurser/utbildning i golf som resulterar i Grönt Kort och medlemskap.
Sommarens specialerbjudande innebär för seniorer en kostnad på 2250 kr och för juniorer 1150kr (0 – 12 år), 1300kr (13 – 18 år), 1450 kr (19-21 år). Då ingår utbildning i teori och teknik, praktisk träning samt ett fullvärdigt medlemskap i TBGK. (Normalt kostar ett fullvärdigt medlemskap för seniorer 3500kr)
Detta gäller under det första året. Därefter följer årsavgiften för medlemskap fastställda avgifter.

Jasper, Golf-Pro på Solleröns GK kommer att hålla i kurserna och de kommer att bestå av 2 dagar á 4 timmar på Tällbergsbyarnas GK.

TBGK kan erbjuda 2 kurstillfällen:

v.26 27/6 och 28/6, kl. 17-21 och v.28 13/7 och 14/7, kl. 13-17.

Anmälan kan göras via [email protected] Ange vilket kurstillfälle som är aktuellt. Sista dagen för anmälan är den 18/6.

Planering inför juniorträningen är inne på sista svängen. Information om uppstart och träning beräknas skickas ut under nästa vecka!

Det här blir det sista medlemsbrevet inför sommaren. Nu rullar aktiviteterna på i sommar med tävlingar och grillgolf. Nästa medlemsbrev utkommer i september då många av oss börjat trappa ner golfspelande. Förhoppningsvis efter en trevlig golfsäsong med mycket svingande och sänkta hcp.

Styrelsen avslutar med att tacka alla er som engagerar er ideellt och som bidrar med så mycket positiv stämning, mycket arbete och kreativitet. Under denna vår samt föregående höst har det skett mycket förändringar till det bättre på banan och i och runt klubbhus. Golfklubben har verkligen levt upp och det ligger en optimistisk känsla över ert engagemang!!
Styrelsen/Marie