Medlemsbrev Oktober-17

Och så var golfsäsongen över för den här gången ……

Lite vemodigt är det nu när golfsäsongen är över. Fairways är belagda med guldgula löv. På morgonen är det fukt som glittrar på greenerna och dis som dansar runt i omgivningarna. Tack vare mycket ideellt arbete från medlemmar är banan nu redo att vila under vintern, det har gödslats, renskurits runt sprinklers, utemöbler, grillar och golfbilar har ställts undan och range och bollmaskin är färdigställd. Tack alla, ingen nämnd och ingen glömd, för härliga insatser och glatt engagemang!!!!

Säsongen har varit intensiv. Antalet greenfeegäster har glädjande nog varit fler i år vilket troligtvis beror det på samarbetet med golfklubbarna runt Siljan. Erbjudandet att spela för 100 kr efter kl.13 på samtliga klubbar runt sjön har varit lyckat för TBGK. Det samarbetet kommer även att fortsätta framöver. Glädjande kan också sägas att aktiviteten med Golfens Dag i mitten på maj var en uppskattad och rolig dag för samtliga. Den medförde nya medlemmar där ett flertal tog grönt kort och gav sig in golfens värld. Ett annat glädjeämne är att antalet juniormedlemmar ökat den här säsongen.

Till skillnad från golfsäsongen 2016 då solen sken varje tävlingsdag har det varit ett idogt regnande i sommar. Dessutom kall blåst och grådis, verkligen inte optimalt för golfspel. Många kan nog hålla med om att kulmen på dåligt väder var när klubbmästerskapet Äkta makar/sambos och partners gick av stapeln. Åtta tappra par gav sig ut på en 18-håls runda! Inget stoppar inbitna golfare tydligen! Regnet stod som spön i backen de första nio hålen. De sista nio tittade solen fram och dagen avslutades med blöta kläder och glada miner!

Klubbens första höstmöte genom tiderna gick av stapeln den 15 oktober i klubbstugan. Där bjöds det på information om den gångna säsongen och om planering av och riktlinjer inför den kommande säsongen. Då klubben är i en ansträngd ekonomisk situation står styrelsen och medlemmarna inför en golfsäsong under 2018 med hårda ekonomiska åtstramningar, ökat ideellt arbete från medlemmarnas sida och utmaningar vad gäller skötsel av banan. Fokusområden under 2018 blir att förbättra banans kvalité, framförallt greener samt att bibehålla och rekrytera medlemmar.

Som för många golfklubbar i landet är den ekonomiska situationen speciellt ansträngd den här tiden på året. Likaså för TBGK. Därför kommer fakturor på årsavgifter att skickas ut redan under november månad. En inbetald årsavgift före den 31 december innebär en bonus i form av ett range kort värt 200 kr. Rangekortet kan hämtas ut på kansliet när golfsäsongen kör igång igen.

/Styrelsen