Medlemsbrev November-17

November 2017

Hejsan alla golfvänner!

Här i Plintsberg ligger golfbanan under ett djupt täcke med snö. Nästan tre decimeter finns det att pulsa i! Det bådar gott inför kommande veckor för det skidspår som kommer att spåras upp. Sen är det bara att byta ut golfskorna mot skidpjäxor och ta några rundor på banan! Sträckningen brukar ligga på ca 2 km, så även i vinter. Kanske alla inte håller med mig, men jag tycker det känns skönt att snön kommit och det är riktig vinter. Det går till och med att åka spark!

Planeringen inför kommande golfsäsong är igång för fullt och det är med positiva känslor och entusiasm som klubben kommer att passera årsskiftet och möta 2018! Styrelsen jobbar på med diverse frågor. Tävlingar och aktiviteter under 2018 är planerade. En röd tråd för åtgärder på banan med kringområden är utarbetad. Planering av ett ev. samarbete med ny pro på Leksands GK är i gång och samarbete finns nu med Rättviks GK när det gäller tillgång/lån av maskiner för banans skötsel. Som rådgivare för banans skötsel under 2018 har klubben hjälp av Carl Johan Lönnberg, bankonsulent från SGF. Han kommer också att utforma en skötselplan.

Focus för TBGK under 2018 har två huvudområden. Det ena är skötsel och underhåll av greener för att förbättra dessa samt skötsel av kringområden. Det innebär bl.a att uppgrävda ytor ska åtgärdas med matjord och det ska sås gräs. Främst då i området runt range, klubbstuga och efter uppfartsväg mot klubbstuga. Det andra huvudområdet är att värna om klubbens gamla och nytillkomna medlemmar.

TBGK är omtalat för sin trevliga klubbatmosfär och sköna sociala samvaro. Klubben har en framtid där golfspel, gemenskap och humor blandas tillsammans med en glädje av ideella krafter som grund.

Nästa medlemsbrev, som är årets sista kommer strax innan julhelgen. Till dess, njut av en skön tillvaro vad ni än har för er!

/Marie
Ordförande