Medlemsbrev Februari -18

Februari-2018.

Den bitande kylan håller i sig. Det är bäst att klä sig varmt när det är dags att bege sig ut för att njuta av det vackra vinterlandskapet. Enligt uppgifter ska det vara den snörikaste vintern sedan -60 talet. Som golfare får vi hoppas på att det blir en varm och skön vårvinter med snabb snösmältning.

I förra medlemsbrevet utlovades en presentation av Patrik Tegnér, klubbens nya pro som kommer att vara hos oss framöver. Patrik driver egen entreprenad och är nu engagerad av Leksands GK och av TBGK. Samarbetet kommer att innebära möjligheter till gruppträningar och enskilda lektioner. Patrik är 28 år, Gävlebo som under de senaste två åren arbetat som pro på Hofors GK men nu tagit steget att flytta till Leksand och arbeta med Leksands GK och TBGK. Han är en stor idrottsnörd enligt honom själv med fokus på framförallt golf men också ishockey. Under säsongen kommer Patrik att ha försäljning av diverse golfartiklar i klubbstugan vilket TBGK ser framemot. Välkommen Patrik!

Ja, februari månad har rullat på som vanligt med diverse aktiviteter. Personalplanering för kommande säsong är i full gång och klubben söker hugade ungdomar för sommarjobb. Hålvärdar sökes och det kommer att upprättas exakta arbetsuppgifter för dessa. Vid möte med de arbetsglada ”Goa Gubbarna” och styrelsen har de lovat att ta nya tag inför kommande säsong. En avstämning av läget gjordes och information om vilka fokus klubben har framöver gavs. Där ingår bl.a. röjning i maskinhallen, tillrättaläggande av marken kring damm, parkering och klubbhus samt uppstyrning av verksamheten med hålvärdar och arbetsdagar. På banan kommer fokus att läggas på att förbättra greeners kondition.

En översyn av maskiner och deras behov av service har gjorts. En träff med bankonsulenten genomfördes för diskussion/planering av banskötsel framöver. Dessutom är arbetet med årsmöteshandlingarna och planering av årsmötet på gång samt planering av Golfens Dag den 26 Maj.

Observera att datum för årsmötet är korrigerat till den 15 April! Det beror på att valberedningen vill göra ett grundligt och väl underbyggt arbete och behöver mer tid för det. Datumet är inlagt i kalendern på startsidan. Kallelse och dagordning skickas ut vid tillfälle.

Det var lite småplock från den här månaden.

Ha en skön dag och dröm om första varma dagen med drivern i en perfekt sving!

/TBGK