Klubben

Tällbergbyarnas GK – Golfens Smultronställe

För Er som tycker att golfrundan tar lite mycket tid eller upplever stress på banan erbjuder vi ett alternativ. Vår vackra niohålsbana ligger i byn Plintsberg på sluttningen ned mot Siljan. Där spelas golf mitt i den kultur och anda av tidlöshet som präglar Tällbergsbyarna. Ni själva väljer om Ni vill spela 9, 18 eller flera hål. Vi har allt Ni behöver Servering, Drivingrange, Golfartiklar, Uthyrning av Golfklubbor/set och Golfbilar.
Antal hål: 9 Par: 72 Spelklar: 2005
Läge: Plintsbergs by, Tällberg
Ritad av: Göran Deljerud, Jan Blohm
Bana: Varierande och utmanande park bana med intressanta greener.
Passar för: Både amatören och den mer erfarne spelaren.
Spela: Under soliga sommarkvällar när banan är som vackrast.
Höjdarhålet: 9:ans hål. Ett korthål med serveringen i sikte.
Missa inte: Den vackra utsikten på hål åtta! När ni ska svänga till höger och spela in mot green vänd er då om, ta ett djupt andetag och njut av utsikten. Siljan visar sig i bakgrunden mot blånande berg.
Klädkod: Vårdad klädsel och vårdat språk krävs på banan och i klubbhuset. Bar överkropp är inte tillåtet.
Äta: Lätt förtäring finns på uteserveringen, ät och njut av den fantastiska utsikten åt väster. Fullständiga rättigheter finns.
Vatten: Vattenspeglar och bäckar förgyller banans karaktär. Tillsammans med björkar och sommarblomster ramas banan in i en lugn och naturskön atmosfär.
Konditionen prövas: Från sjuans green blir det en rejäl stigning till inspel på åttans green. Tur att det går att pusta ut och titta på utsikten.
Boende: Golfklubben erbjuder parkering för husvagns- och husbilsekipage. Hotell finns i närheten där golfpaket kan bokas. Se Upplev Tällberg.
Faciliteter: Duschmöjligheter finns för den som så önskar.