Medlemsbrev Oktober 2018

Och så var golfsäsongen över för den här gången ……

Lite vemodigt är det nu när golfsäsongen är över. Fairways är belagda med guldgula löv. På morgonen är det fukt som glittrar på greenerna och dis som dansar runt i omgivningarna. Tack vare mycket ideellt arbete från medlemmar är banan nu redo att vila under vintern, det har renskurits runt sprinklers, utemöbler, grillar och golfbilar har ställts undan och range och bollmaskin är färdigställd. Maskinhallen är rensad från diverse skräp och städad. Serveringen är städad, kylar och frysar tömda. Tack alla, ingen nämnd och ingen glömd, för härliga insatser och glatt engagemang!!!!

Den här sommaren, med rekordvärme, har varit idealisk att tillbringa i skuggan. Det märks också på antalet greenfeegäster, intäkter från range och servering som är lägre i år än 2017. Glädjande nog är det många som deltagit i tävlingar trots värmen. Där har intäkterna ökat jämfört med tidigare år. En god planering har också medfört att personalkostnader minskat. Utgifter för bana och maskinunderhåll har prioriterats under säsongen. Värmepumpar är installerade i maskinhallen. Traktorgrävaren är såld. Greenflaggor ståtar nu med TBGK:s egen logga!

Sammantaget är den ekonomiska situationen under kontroll i nuläget med ett positivt kassaflöde. Om allt faller på plats kommer TBGK enligt budgetprognos ha ett mindre överskott vid årsskiftet. I så fall är det historiskt. Det har inte hänt sen golfklubben startade!!

Nu till en annan viktig fråga. I nuläget är ingen valberedning utsedd. Det är ett måste att en sådan blir aktiv nu inför årsmötet 2019 då det ska föreslås en styrelse. Observera att en styrelse inte kan ta ansvar för att välja valberedare. Två stycken valberedare ska utses av er medlemmar. Enligt stadgarna ska styrelsen bestå av ordförande och fyra ledamöter samt två suppleanter. Intresserade för arbetet som valberedare eller förslag på valberedare kan mailas till [email protected] så sker samordning av detta av tidigare valberedare.

Nu är det några lugna veckor framöver. Sen startar planering inför nästa säsong. Fokusområde för klubben kommer att vara bana, marknadsföring och sponsring.

Det är roligt att tänka tillbaka på den gångna säsongen. Framförallt den där känslan att sitta på altanen, äta en räkmacka medans solen värmer. För visst är det härligt att sitta på uteplatsen när solen ligger på och njuta av utsikten! Även tänka på Grillgolf, den där putten som gick i, inspelet som hamnade precis där det skulle eller kanonträffen med drivern. All frustration, uppgivenhet och mental härdsmälta som uppstår när det inte sker är bortglömt…hmm ….

Nästa medlemsbrev kommer i slutet på november.

 

/Marie

Ordförande

PS. Kom ihåg att välja valberedare nu.