Medlemsbrev februari 2019

Bäste medlem i Tällbergsbyarnas golfklubb.

 

Tyck och tack: Kom ihåg att boka årsmöte med prisutdelningar och information den 31/3 kl 14 på First hotel, Gyllene Hornet. Mer om program och kallelse kommer längre fram.

Stefan L., din ofrivillige sponsor: Det är från och med nu möjligt att göra friskvårdsavdrag för seniormedlemmar. Den som läste det finstilta på medlemsskapsfakturan kanske även noterade att avgiften numera är uppdelad i en medlemsavgift och en spelrätt. Det går att ansöka om friskvårdsavdrag för spelrätten förutsatt att man har en arbetsgivare som erbjuder sådana faciliteter. Skriv en epost till kansliet och få ett kvitto från klubben. Golfare lever flera år längre än icke dito – snacka om friskvård. Trevligt att golfspelarna äntligen har kommit in i stugvärmen!

Gör golfklubben i Tällberg fantastisk: Positiv energi, det är bra det, på samma sätt som det sjuder av kreativitet i en custombilbyggarverkstad. För den som spelar golf, är ett enkelt råd att komma ihåg att sikta innan du slår, så förbättrar du dina chanser att hamna på ett bra ställe. Lika är det med att göra en golfklubb fantastisk: Räkna ut vad man ska erbjuda innan man saluför det. Vi behöver plocka fram det unika, det som gör att Tällbergs GK erbjuder en avkopplande golfupplevelse i dalamiljö. Bered dig på att det kommer att ske en del anpassningar så att vi tydliggör detta framåt i tiden. ”Make Pinehill golf course great again” skulle Donald ha sagt. (En golfspelare som bor i ett vitt hus).

GRS1: Vi och våra vängolfbanor i golf runt Siljan (GRS = Tällberg, Leksand, Sollerön, Mora och Rättvik) har kommit fram till att vi alla behöver locka till oss fler greenfeegäster utsocknes kommandes ifrån. Marknadsföring sammanfaller med det som skrevs tidigare. För att locka gäster, ska bland annat golf runt Siljans hemsida rustas upp av en yrkeskunnig samtidigt som GRS ska visas upp i sociala medier. Ex. reportage och foto, aktiviteter och boende. GRS-tour ska också ingå.

GRS2: Du kan också detta år spela en GRS-bana för en hundralapp.

Grönare gräs: Efter fjolårets uppryckning av banan planerar klubben att anlita Oscar och Tommy som banarbetare även denna sommar, så får vi hoppas på en lagom mix av solsken, så man kan spela, och något enstaka regn, så att banan håller sig fräsch. Tur ingår i skickligheten. Bosse mekar med maskinerna just nu.

Kort om gott: I år får du träffa Tina och en till person i klubbstugan. Kricko slutar tyvärr, men vi planerar för en ersättare; kandidat finns. Finurligheten med att äta och dricka något gott på klubben är att man blir mätt, nöjd och glad samtidigt som man träffar personal, så att man kan dela med sig av sina upplevelser på banan. Dessutom bidrar man till klubbens omsättning, så att vi kan hålla medlemsavgifterna låga. Det finns alltså trippla skäl till att unna sig en lunch eller en svullig räkmacka med passande dryck.

Fair play på fairway: Conny och Lasse går regelutbildning och vi räknar med att de ska dela med sig utav nyförvärvade kunskaper vid lämpligt tillfälle.

Vid tangenterna
Johan Vestlund, enligt uppdrag från styrelsen