Medlemsbrev april 2019

Bäste medlem i Tällbergsbyarnas golfklubb.

Det är mycket som händer under den närmaste tiden:

Rangen öppnar idag, den 26/4!

Golfens ledarutbildning den 1/5: För dig som vill stötta barn och ungdomar i deras golfsatsning kommer PGA-tränare Johan Holmgren Liljeros att hålla utbildning på Hagge. Det är rätt så kort anmälningstid kvar, 27/5, så bestäm dig på en gång och anmäl ditt intresse till kansliet.

Göra-banan-vackerdag den 4/5: Nu är det dags att snygga till, för den som vill. Varför gå på gymmet och lyfta skrot, när du kan förädla banan och dig själv och samtidigt få proteinbars och energidryck i form av korv och kaffe? Mer information om tider kommer.

Banan öppnar någonstans mellan den 4/5 och den 11/5. Lasse tror på det förstnämnda, banpersonalen är mera försiktiga i sina bedömningar, men de jobbar enligt konstens alla regler och vertikalskär, sår, dressar, gödslar och täcker greenerna för att de ska komma igång så snabbt som möjligt. Arbetet har planerats ihop med en bankonsulent, som för övrigt kommer att besöka banan den 14/5 för ytterligare förfiningar.

Du får spela för en hundralapp på grannbanorna (Leksand, Rättvik, Sollerön och Mora) hela dagen från och med att de öppnar fram till den 24/5. Sedan gäller det vanliga erbjudandet om hundra kronor från kl 13:00. (Gäller fullvärdiga spelrätter.)

Golfens dag den 25/5: Sprid gärna budskapet till alla som du känner att vi arrangerar golfens dag i år också och sedan är du välkommen att komma förbi med vänner på arrangemanget. Volontärer är alldeles extra välkomna! Och håll koll på ljusskylten vid Leksands södra infart så får du se något ”galä vackert”.

Golfnyttan den 27/5: Svenska golfförbundet (SGF) vet hur en slipsten ska dras: Golf är en enastående friskvård som fler borde ägna sig åt, så av den anledningen har SGF tillsammans med Golf runt siljan-klubbarna bjudit in politiker och kommunchefer till ett arrangemang, där vi kommer att ge information om golfens alla fördelar. Lokala tidningar är också inbjudna. Goda relationer är alltid bra.

Ny styrelse valdes på årsmötet. Stefan Rolf åtog sig ordförandeskapet. (Tack Stefan för att du presenterade dig – vi fick reda på allt utom ditt handikapp.) Vi andra i styrelsen gör en Wallenbergare (att verka utan att synas), men vi kan iallafall tala om vilka vi är: Johnny Eidefors – kassör och ekonomiska frågor, Anders Hahne – praktiska frågor, Johan Vestlund – Golf runt Siljan och varumärkesutveckling samt Ulf Larsson – suppleant som kan allt som vi andra kan och lite till.

Gör Tällberg GK fantastisk: Jobbet med standardhöjande åtgärder pågår för fullt. Banpersonalen tar hand om gräs och annat praktiskt. Det behövs även ett väloljat maskineri i kansli och kommittéer. Kommunikationen med medlemmar och greenfeegäster ska fungera. Grafisk profil är under beredning. Samarbete med GRS, DGF, SGF, sponsorer osv. Det finns kort sagt ett helt team med engagerade medlemmar och andra för att få snurr på golfen.

Styrelsen,
Uttryckt av Johan Vestlund