Medlemsbrev juni 2019

Hej medlemmar i Tällbergsbyarnas golfklubb.

Alltför snabba greener? Banarbetarna berättade, med ett flin på läpparna, att häromdagen kom det fram en greenfeespelande herre och tyckte att greenerna började bli lite för snabba för hans smak. Det är precis sådant som varenda greenkeeper vill höra, så frågan är om spelaren bara ville göra dem glada eller om han faktiskt menade det? Hursomhelst, så har greenerna faktiskt blivit snabba, fullt i paritet med andra banor i samma klimatzon. En applåd till Oscar, Tommy och bankonsulenten! (Nu vet ni hur man charmar en greenkeeper).

Fler medlemmar har vi blivit sedan samma tid ifjol. Inga jätteskillnader, men trenden är rätt. Resultatet har också påverkats och blivit lite bättre. Återstår att se om vi får en något mer golfvänlig sommar i år. Fån’t vi sedå?

Vi hälsar Oliver och Nils välkomna, våra två nya sommarjobbande ungdomar som ni kommer att möta i klubbstugan och på rangen.

Har du lust att göra en insats för klubben? Isåfall är du välkommen att höra av dig till kansliet. Vi har inte riktigt full täckning i schemat; våra två ungdomar har inte åldern inne för att få utföra alla sysslor i klubbhuset.

Nya lokala regler finns att beskåda på hemsidan och på anslag i klubben. Nytt generellt regelverk har börjat gälla, som tidigare sagts, och det har fått konsekvenser på hur man kan spela. Om du tillhör skaran som slår utanför fairway ibland så kommer du snart nog även att notera att banan får nya markeringspinnar på sidan.

En strategigrupp håller på att bildas: Johan uppdrogs av styrelsen att leta reda på kompetenta medlemmar för att få ihop en grupp som kan tänka ut vad som är långsiktigt bra för klubben. Affärsplanen, som skrevs i vintras, lyfter fram möjligheter; en strategigrupp räknar sedan ut lämplig ordning på aktiviteterna.

Golf runt Siljan rapporterade starkt ökad aktivitet efter en marknadsinsats på sociala medier. Golftävlingen ”Golf runt Siljan” på Tällbergs gk den 4/7 är fullbokad.

Andra marknadsföringsaktiviteter: Vi finns även med på Visit Dalarnas lista över aktiviteter i bygden och syns i deras tidning ”Siljan Just Nu”. Inom kort kommer vi även att få hjälp av en fotograf och googleoptimeringsexpert.

Med vänlig hälsning

Johan Vestlund, styrelsen