Medlemsbrev augusti 2019

Bäste medlem i Tällbergsbyarnas golfklubb.

Golfsäsongen är igång fortfarande även om det märks att kvällarna börjar bli kortare, men banan är i fint skick och vi har en återstående tävling kvar på programmet. Restaurangen håller öppet på helgerna under kvarvarande säsong.

Kom ihåg att anmäla dig och dina vänner till tävlingen Treklubbslaget den 8/9 så att vi får en trevlig avslutning på tävlingssäsongen. Treklubbslaget är flyttad en dag, vi fick alltså lov att planera om lite grann för att det skulle passa för ett företag som bara kunde spela då.

Höstårsmöte planeras att hållas den 13/10 kl 14.00 i klubbstugan.

Vad är du duktig på? (förutom golf?) Vilka frågor ligger dig närmast om hjärtat? Klubben skulle må bra av att få bättre snurr på kommittéverksamheten. Det som är bra med kommittéer är att vi tar tillvara på klokheten från flera och då får vi en bättre klubb. Tävlingskommitté och seniorkommitté har vi och dessa fungerar bra, strategigrupp är precis i uppstartsfasen. Vi skulle behöva göra liknande upplägg för banan – en bankommitté för gräsnördar, en kommitté för restaurangverksamheten för de som gillar mat, kanske en för damverksamheten och en för juniorverksamheten. En sponsorkommitté – passar perfekt för den som känner många i bygden. Och sist men inte minst en informationskommitté som är duktig på web med mera.

Strategiutskottet, som Johan V har bildat tillsammans med Marie SE, Conny S och Ulf L, träffas inom de närmaste dagarna och börjar med att summera årets säsong för att se vad som kan utvecklas till nästa år. Förutom kommittéer har vi på känn att beslutsordningar och befogenheter kan behöva sig en avdammning.

Vi väntar även på att rätt väder ska infinna sig för att kunna ha en städdag. Vi återkommer när den ser ut att kunna gå att genomföra.

Golf runt siljansamarbetet(GRS) verkar vara en god investering. Tällbergs GK har haft en 36 % ökning av greenfeespel under denna sommar jämfört med fjolåret. Hur mycket av det som beror på GRS är svårt att säga, men trafiken på GRS websida har ökat efter webplatsoptimering och det verkar preliminärt som att den har bidragit på ett positivt sätt för alla GRS-klubbar.

Nu kan du se bilder på Tällbergs GK med en navigation som starkt påminner om Google street view. Det är Fotograf Slava Druk på Leksands Foto som har tagit bilder på vår anläggning i 360 ̊. Kolla på hemsidan på sidan ”faciliteter” för en länk till bilderna.

Med vänliga hälsningar

Johan Vestlund och resten av styrelsen