Medlemsbrev maj 2019

Hej medlem i Tällbergsbyarnas golfklubb.

Volontärer till golfens dag den 25/5 kl 10-14: Vill du bli högt aktad, värderad och omtyckt och göra en insats för klubben? Vi behöver några medlemmar som hjälper intresserade gäster, (blivande golfare) att inse tjusningen med att få iväg de små kulorna och uppleva gemytligheten som brukar råda mellan golfare. Kontakta Johnny ([email protected], 072-967 53 90) eller Stefan ([email protected], 070-621 29 16).

Sprid gärna även information om att vi arrangerar golfens dag till släkt, vänner, kollegor och alla som du känner – du är den bästa ambassadören som vi kan ha! Det är ett utmärkt tillfälle att umgås med dina vänner; att träffas på klubben, guida dem runt och slå några golfslag. Med en otvungen och lättsam stämning så råder en perfekt grogrund för folk som hittills varit out of bounds att bli golfare.

Tillfälliga greener: Hål 4 och 8 behöver lite mer tid på sig att bli vackra och det nysådda gräset är ännu lite för ömtåligt för att beträdas, så därför har banpersonalen gjort tillfälliga greener på dessa under ett par veckor.

Scramble kommer att få en ny beräkningsgrund för lagets handikapp. Tidigare har bollar med en kombination av deltagare med mycket lågt och mycket högt handikapp blivit gynnade framför sådana bollar med spelare med lika handikapp.

Matchspel kör igång den 1/6. Anmäl gärna ditt intresse på GIT, senast en dag före. (Men ett tips är att göra det på en gång, så att det blir gjort.)

Nya banmarkeringar med andra färger kommer att sättas ut på en del ställen på de olika hålen. I och med att ett nytt regelverk har börjat gälla så får det konsekvenser på hur man kan spela, vilket gör att en del pinnar blir onödiga och en del andra kan få andra färger. Banan har gåtts igenom av en distriktsdomare. Du som alltid håller dig på banan berörs inte, men vi andra gör det.

Fram till den 24/5 får du får spela för en hundralapp hela dagen på grannbanorna (Leksand, Rättvik, Sollerön och Mora). Efter det datumet gäller det vanliga förmånliga erbjudandet om en hundralapp från kl 13:00. (Gäller fullvärdiga spelrätter).

Med vänlig hälsning

Johan Vestlund på uppdrag av styrelsen