Medlemsbrev juli 2019

Bäste medlem i Tällbergsbyarnas golfklubb,

Först lite roliga nyheter: Nu är första HIOn (Hole in One) slagen på 9an. Den slogs i på tävlingen Golf Runt Siljan Tour 2019 av en spelare från Falun-Borlänge GK. Grattis!

Ni som vill spela tävlingar är varmt välkomna att anmäla er. Det är kul att ni vill spela. Tävlingsledningen ser gärna att ni gör det via Min Golf så spar det lite arbete för dem. Nog för att det är trevligt med lapparna vid klubbhuset, men om ni kan använda nätet så får ni gärna göra det.

Ni kanske även har noterat att vi fått röd-gröna pinnar mellan 3an och 7an? Det betyder att området är att betrakta som rött pliktområde med spelförbudszon. Om du undrar varför så beror det på att önskemål har förekommit om att hålla nere tiderna för en golfrunda; det är svårt att lokalisera en liten golfboll i djungeln och det tar därmed tid. Regelns tillämplighet är vid tävlingar och handikapprundor.

Ny städdag är att vänta under de närmaste veckorna. Det är lite pyssligt med många tävlingar just nu så datum är ej spikat. Mer information kommer.

Grönt te har man hört talas om, men kompostte? Banan är i ett fantastiskt skick, och nu tar vi nya grepp för att ta den till nya höjder. Vi ska vi prova en ny metod som går ut på att laka ut mikrober och näringsämnen från gräsklipp som man sedan vattnar på på greenen. Vi hoppas att tekniken håller vad den lovar så blir vi ännu ett steg mer ekologiska.

Denna gång avslutar vi med en serie:

Med vänlig hälsning

Johan Vestlund, styrelsen